Stambyte

Börjar det bli dags för stambyte eller behöver du mer information om vad ett stambyte innebär?

Välkommen till oss på Repipe Norrköping, vi hjälper dig med stambyte Norrköping med omnejd.

Vad är ett stambyte?

Ett stambyte är ett stort, men oftast nödvändigt ingrepp i en fastighet och som innebär att man byter ut stammar och rör. Dessvärre har inte dessa en oändligt livslängd och det är viktigt att byta dem för att undvika stora skador på fastigheten. Eftersom det är ett större ingrepp är det viktigt att den som utför stambytet vet vad den gör.

Vanligast är att man utför ett vanligt, traditionellt stambyte då stammar byts ut och våtrummen rivs för att byggas om. Detta är en beprövad metod som tar mer tid, men som brukar vara uppskattar när den är klar då detta innebär att bostaden numera har ett modernt badrum. Du kan även sova gott om natten då risken för misstag är lägre. Det går att göra stambyten på fler sätt, vad som passar dig beror på. Därför ser vi gärna att du kontaktar oss för en förutsättningslös konsultation. Vi utför stambyte Norrköping med omnejd.

Hur ofta ska man göra ett stambyte?

Det är dessvärre lite svårt att säga exakt hur ofta man ska göra ett stambyte, detta då många parametrar spelar in. Börjar vi att titta på material spelar detta stor roll, lika så kvaliteten på materialet. Plaststammar har t ex kortare livslängd än gjutjärnsstammar. Det varierar alltså från fastighet till fastighet, men ett badrum behöver underhåll varje decennium och större underhåll efter 30-40 år.

Så hur vet man om det är dags för ett stambyte? Ta reda på hur längesen det var sedan det sist utfördes. Är det mer än 40 år sedan kan det vara på tiden. Märker du att du börjar drabbas av vattenläckor eller andra problem i dina våtrum är det dags. Du kan även kontakta oss, vi utför stambyten Norrköping med omnejd och erbjuder så klart konsultation.